De heenreis:
Aankomst in Tanah Rata. In dit plaatsje lag ons hotel Century Pines.
Wat een mazzel....., naast het hotel lag een grote speeltuin (volgens de kinderen 1 van de topattracties van de Highlands).
Lunch in Tanah Rata
's Avonds naar de markt in Brinchang.
We hebben de dag afgesloten met een steamboot diner bij het Cameron Highlands Restaurant in Brinchang. Een steamboot diner is èèn van de "must do's" in Maleisië/Cameron Highlands.
14 opmerkingen:
Kijk, dit zijn nog eens updates!
Het ziet er allemaal weer prachtig en lekker uit.
Als ik de beschrijving lees is het echt een trip in 'AGRO-stijl'
Gaaf, zoveel foto's! Kunnen we weer met jullie meegenieten! Leuke lunch hadden jullie Eva en Simon!
Is een steamboot diner zoiets als fonduen ofzo?
Mijn gok : Chinese fondue (met boullion) op een stoomboot.
Jullie hebben alle twee een beetje geljk kijk maar goed naar de foto's. Alleen is alles niet even lekker er is een fake foto bij.Het was iets erg glibberigs bijna niet te pakken met die stokkies.:-)
Agro mensen blijven agro mensen.
Ik had de fake foto verwacht bij het stukje hieronder. Bij de eerste foto van het eten bij Chili's zie ik Hans' bord vol liggen met iets HEEL onbestendigs. En prompt daarnaast op Timo's bord een excellente steak! (dat kan niet fake zijn)
Verder vraag ik me af of ik inderdaad bergen tofu/tahoe op de foto's zie ... (Blegh!!)
Goed gezien, kijk ook maar eens goed naar dat (glibberige) witte spul dat (o)pa in zijn mond steekt. Brrrrrr, eerlijk gezegd ook niet mijn smaak ;)
Haha, die fake foto is dan zeker die foto waarop opa mmmm, lekker zwaait met een nogal vertwijfeld gezicht!! Ik vond die foto al verdacht!! Die glibberdingen zou ik ook niet eten!! Bij het wok restaurant hier in Arnhem hebben ze ook van die twijfelachtige dingen....niet mijn dingen dus...hihi
enne, ik heb de foto's nog eens goed bekeken...ik hou het toch op chinees fonduen...de stoomboot heb ik niet kunnen ontdekken...
Na zowel contact met "de overzeese familiedelen" en een beetje googlen kwam dit er ongeveer uit :
Steamboat diner, dit is een chinees fondue. Midden op de tafel staat een pan die lijkt op een tulbandvorm, deze is gevuld met bouillon daar krijgt iedereen eerst een kopje van en dan kun je naar eigen volgorde bepalen welke gerechten je in de bouillon doet b.v. eerst vlees met groenten, gaat het stomen dan is het klaar en je eet het dan met een sausje van soja en chili.
Het is een typisch chinees gebruik je krijgt er n.l. ook een kopje chinese thee bij dit is om de smaak van de diverse gerechten te neutraliseren.
Maar ... het is toch anders ... er gaat blijkbaar een lading voer in de tulband, een deksel erop, en als het klaar is komt er stoom uit. (stoomboot dus) <- Info met dank aan vaders.
Zo, dat weten we dan ook weer!! Ik had ook nog gegoogled maar ik kreeg niets tevoorschijn getoverd (nu ben ik ook niet zo goed in googlen...:-() Bedankt maar weer Peter!!
ik ben niet vrij trouwens hoor...maar dit is best gezellie zo....
Een reactie posten